Vrije schoolboekenlezing op Software Freedom Day 2008

Op de Software Freedom Day 2008 houdt Vrijschrift een lezing over vrije schoolboeken. De stormachtige ontwikkelingen van de laatste week worden uiteraard meegenomen en zullen doorgelicht worden.

Om een idee te krijgen waarover we het gaan hebben kun je het best de blog en het persbericht lezen.

Vanuit Vrijschrift - en vanuit de filosofie van vrije software in het algemeen - zal het op zijn minst een uitdaging zijn om het conservatieve onderwijs te prikkelen met de beginselen van vrijheid van informatie - of zoals het zo mooi op de site van BON door Bonnie gepost is: "Je kunt natuurlijk altijd proberen of een andere beroepsgroep openstaat voor het wereldvreemde gedrag van een stelletje software-nerds." Dank aan Livre voor het vinden van die interessante draad.

Vrijschrift is er ook zeker geen voorstander van om de geldkraan maar weer open te zetten voor allerlei leuke - maar geldslurpende - pilots en staat voor een twee benen op de grond benadering, vergeet microcontent en tal van hightech-benaderingen, zorg gewoon dat er zo snel mogelijk communities per vakgroepboek gemaakt worden die aan de slag gaan en digitale - drukbare - boeken produceren. Dat hadden ze vast niet gedacht van nerds (dat die jongens ook al geen stemcomputers willen valt ook zwaar tegen).

Het is een piepklein zaaltje dus naast de analyse kunnen we ook beknopt discussiëren. De tijd is beperkt maar na de lezing kunnen we uiteraard verder bomen.

Tot zaterdag, Wiebe van der Worp, chef de cuisine

Basisinformatie

Presentatie

De inhoud van deze site is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder zowel de GNU Free Documentation License als de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie